Hur man på bästa sätt skriver ett CV och personligt brev
Bild till CV:t

Det vi har insett efter att ha hjälpt många med sitt CV är att bilden på ditt CV är enormt viktig. Att en så liten grej som att just bilden spelar så stor roll kanske är svårt att förstå i början men det är egentligen rätt logiskt. Ungefär 90% av alla CV:n som skickas innehåller ingen bild, så att endast inkludera en bild gör så att man tillhör de 10% som arbetsgivaren faktiskt läser. Att sedan använda sig utav en proffsig bild gör så att du automatiskt hamnar bland de CV:n som blir faktiskt blir uppmärksammade. Jag kommer att visa dig två stycken bilder för att tydliggöra skillnaden mellan en högkvalitativ bild och en vanlig bild.

Utseende

Ett vanligt misstag som jag ser hos personer som söker jobb och som jag själv gjorde när jag först kom ut till arbetslivet var designen. Det är oerhört viktigt hur ditt CV ser ut så var inte tråkig och använd dig av standard typsnittet på word. Stick hellre ut med din design, kolla upp snygga CV:n på nätet och be någon datorkunnig att designa ditt CV åt dig, det tar oftast upp till 10min att göra. Jag kommer visa ett exempel på ett CV med proffsigt utseende


Innehåll

Innehållet i ditt CV är nog kärnan i ett framgångsrikt CV. Det är här informationen om dig själv och dina erfarenheter som du vill förmedla ska nå fram på ett så effektivt sätt som möjligt. Viktigast är nog att skriva på ett så proffsigt sätt som möjligt så be gärna någon närstående kolla igenom din stavning och gramatik. I de två exempel jag kommer att visa så står det exakt vad och vart innehållet ska vara på CV:t.

CV Mall


Ladda ned

Personligt brev


Ladda ned

Det personliga brevet

Just det personliga brevet är något många glömmer bort. Kanske är det på grund av att de flesta tipsen man hör där ute lägger så stor fokus på CV:t men efter att ha hjälpt massor av våra medlemmar att få jobb så skulle jag med stor säkerhet säga att ditt personliga brev är minst lika viktigt. Det är också därför du bör lägga ner lika lång tid på att finslipa ditt personliga brev som ditt CV. Det enklaste sättet att göra detta är bara att använda dig utav de här tipsen på ditt personliga brev också.