Nyheter


Spelar bilden roll när du söker jobb?

2017-07-28

Jag startade den här tjänsten efter att ha slösat månader av jobbsökning som inte gav mig några som alls resultat. Allt kändes hopplöst till jag insåg att om jag på något sätt lyckades skicka ut mitt CV till hundratals arbetsgivare utan att behöva slösa månader av mitt liv så skulle allt ordna sig. När jag väl klickade på den dåvarande jobbmotorns utskick knapp hade jag inga större förväntningar att hitta jobb.

Dagen därpå vaknade jag av ett samtal där en arbetsgivare kallade in mig på en intervju. Jag blev alldeles till mig då jag senare samma dag hade bokat in ännu en jobbintervju. För att snabbspola till slutet ......
Läs merHitta lediga jobb utan erfarenhet

2017-06-29

Först, kom ihåg att alla börjar utan erfarenhet, så du är inte ensam.

När du precis har slutat gymnasiet och det är dags att hoppa ut i arbetslivet, är det lätt att känna sig osäker. Jobbsökning utan mycket arbetslivserfarenhet kan vara frustrerande, men med lite hårt arbete, mycket ambition och självförtroende kan det fungera.

 

Så här går du tillväga:

1. Acceptera din verklighet

Om du ansöker till ditt första jobb, förväntar de flesta inte sig att du ska komma med ett CV fy......
Läs merPlanera ett framgångsrikt CV

2017-06-04

Sanningen är den, att oavsett hur bra din sociala förmåga är och hur enkelt du klarar av en intervju, så kan ett litet ynka fel i ditt CV innebära att du aldrig kommer till en arbetsintervju till att börja med.
Det finns otaliga personer som har ansökt till 100 tals jobb men inte fått svar från någon, eller endast fått en massa avvisanden. Att massmaila sitt CV till en rad olika företag är förståeligt om man har ett starkt behov av att skaffa ett jobb snabbt. Risken är dock att den potentiella arbetsgivaren märker av detta, att deras lediga jobbposition endast är en av 100. Du riskerar att se ut som den som tar......
Läs merAtt lära sig ifrån Eckhart Tolles ”The Power of Now”

2017-06-01

Efter att ha levt fullt av depression så hittade Eckhart Tolle frid över en natt, nästan bokstavligen. Plågad av depressiva tankar sent på natten så började han tänka vad det var som gjorde hans liv så oumbärligt. Han hittade svaret i ”jaget”, att det var skapad av kraften i hans egna tankar. Nästa morgon vaknade han upp och märkte att hans oroade ”jag” var ersatt med förmågan att helt och hållet kunna leva i nuet, i stunden.

Efter att ha spenderat år av att inte göra någonting förutom att njuta av hans nyfunna frid, så började människor ställa honom frågor ......
Läs merDet nya sättet att hitta lediga jobb

2017-06-01

Dagens högteknologiska samhälle har många distinkta skillnader från hur världen såg ut för bara 20 år sedan. Om man bortser från enstaka uppfinningar så finns en stark gemensam nämnare bakom den stora teknologiska utvecklingen som skiljer just år 2017 från år 1997 – internet.
De flesta människor är uppkopplade till internet varje dag. Hos många människor spenderas så mycket som halva tiden av det vakna dygnet till att vara uppkopplade på internet.
Det är svårt att tänka sig dagens värld utan det som vi idag anser vara en själv......
Läs mer7 anledningar att välja Jobbmotor när du ska hitta lediga jobb

2017-04-06

 1. Jobbmotor hittar de flesta jobben. När du letar efter ett jobb och söker manuellt så är det lätt att missa drömjobbet som lurar bakom hörnet. Jobbmotor hittar alla lediga jobb i din yrkeskategori och du söker alla dessa genom Jobbmotors tjänst. Att hitta lediga jobb kan man göra genom att försöka hitta dessa en och en men Jobbmotor söker alla lediga jobb som just du är ute efter samtidigt, så du inte missar det där jobberbjudandet som du annars skulle missa.
 2. Du sparar massvis med tid. När du vanligtvis söker jobb så tar det lång tid att manuellt söka och vänta på svar från enstaka arbetsgivare. Eftersom Jobbmotors automatiska programvara s&oum......
  Läs mer

  Att vara en bra ledare

  2017-02-15

  Om du har tänkt på att ha en roll som ledare, vare sig det gäller på jobbet eller utanför, har vi på Jobbmotor tagit fram en lista på saker som är viktiga att tänka på. Alla har vi haft en chef eller lärare eller annan överordnad som vi känt oss skeptiska över, blivit irriterade på eller fått oss att må dåligt. Om du ska ta steget till att bli någon som leder andra, är det viktigt att du blir en ledare människor ser upp till. Här är de saker du behöver tänka på om du vill leda, influera och motivera andra människor:

  1. Undvik att kritisera, d......
  Läs mer  Läxor från Robert Greens bok ”Mastery”

  2017-02-14

  1 - Förstå vem du verkligen är, och vilken typ av yrke eller karriär du känner en kallelse till att hoppa in i.

  2 – Sätt dig i en lärlingsroll, genomgå många år av ödmjuk observation, påökad skicklighet, och experimentering.

  3 - Implementera en känsla av underlägsenhet och djup ödmjukhet och iver att lära av andra.

  4 – Gå mot motståndet och smärtan, släpp behovet av komfort och säkerhet, gå över tröskeln förbi de tröttsamma stadierna av lärande.

  Läs mer  7 vanor att ha med sig i arbetslivet

  2017-02-13

  I dagens informationssamhälle är det inte ovanligt att känna sig vilse. En människa tar dagligen tar in tusentals intryck i form av nya fakta, information och nyheter. Därför kan det vara lätt att bli förvirrad och inte veta exakt vad man ska lyssna på. Vi på Jobbmotor har därför tagit fram en mall som vi tycker är väldigt bra att implementera i arbetslivet, en som är tydlig och väldigt effektiv. Dessa 7 vanor är baserade på Stephen R. Coveys bok ”De 7 goda vanorna”.

  De tre första vanorna beskriver hur du ska leda dig själv.
  De t......
  Läs mer  Jobba på KICKS

  2017-02-01

  På KICKS hemsida kan man spana in vilka lediga jobb dem har att erbjuda just nu. Dessa hittar du genom att klicka här. 

  KICKS har över 240 butiker i hela norden och är även den ledande skönhetskedjan i Sverige, Finland och Norge. 
  KICKS säljer produkter inom doft, make up och hud/hårvård. Det finns många yrkesroller du kan ta dig an inom KICKS. I butikerna jobbar allt ifrån butikschefer och skönhetsexperter/säljare till utbildade makeupartister och hudterapeuter. 

  KICKS har en postitiv inställning till mångfald och beskriver på sin hemsida: "Alla är välkomna att söka och k......
  Läs mer  Jobba på Friskis & Svettis

  2017-01-27

  Friskis & Svettis har en sida på deras hemsida där man kan se deras tillgängliga tjänster. Se den genom att klicka här. 

  Friskis & Svettis mål är att få så många som möjligt att röra på sig genom att erbjuda lättillgänglig och lustfylld träning av hög kvalitet för alla. Som anställd på Friskis & Svettis jobbar du för att skapa lustfylld träningsglädje för medlemmarna  vare sig du välkomnar, leder pass eller inspirerar i gymmet.

  Friskis och Svettis har ett stort antal områden man kan specifiera sig i och t......
  Läs mer  Jobba på Intersport

  2017-01-27

  Intersport har på sin hemsida en sida där man kan se deras tillgängliga jobbmöjligheter. Klick här för att se dem.

  Intersport är Sveriges största sportkedja med 150 butiker utspridda över hela Sverige. Om du vill jobba på intersport så är det postitivt om du är intresserad av sport och träning. Du behöver också gilla service, jobba med människor, utmaningar och ha en vilja att utvecklas. Nyfikenhet, mod och passion är andra viktiga egenskaper som Intersport värderar hos en anställd.

  Är du intresserad av att jobba på Intersport......
  Läs mer  Jobba på Elgiganten - Lediga Jobb

  2017-01-03

  Elgiganten har på sin hemsida en sida där man kan se deras lediga jobbmöjligheter. Klicka här för att se dem.

  Elgiganten formulerar det bäst på deras hemsida vad deras företagskultur består av: 
  "Vi har en stark företagskultur som löper genom hela vår nordiska koncern och som vi är övertygade om är avgörande för våra framgångar. Vår uppfattning är att människor trivs och presterar bäst när de får stort ansvar med tydliga ramar och riktlinjer. Vi ställer stora krav på medarbetarnas resultatorientering, effektivitet och kundbemötande. Samtidigt......
  Läs mer  Jobba på Espresso House

  2017-01-03

  Är du intresserad av ett jobb som Barista. Espresso House erbjuder en komplett utbildning samt ytterligare utbildningar för er som vill fördjupa er inom baristayrket.

  Espresso House formulerar vad en barista gör i sitt yrke. bäst på sin hemsida: "Din främsta uppgift är att erbjuda världens bästa kaffeupplevelse till världens bästa gäst. Jobbet innebär att göra kaffe, kassaarbete och merförsäljning, beredning av mackor och sallader, plocka disk och hålla rent och snyggt i coffee shopen. All arbetstid är förlagd i coffee shopen och som Barista får du ta del av alla arbetsuppgifter."

  <......
  Läs mer  Jobba på 3

  2017-01-03

  3 har lediga jobb som du kan hitta här på deras hemsida.

  3 har stora utvecklingsmöjligheter. Förutom deras grundutbildning som varieras mellan teori och praktik så erbjuder de mer fördjupade utbildningar inom t.ex Affärsmannaskap, Kommunikation,Ledarskap, Ekonomistyrning, Feedback, Retorik, Sälj, Service, Strategi m.m.
  De har även ett teknikprogram för er som är intresserade att utveckla era tekniska kunskaper. 

  3 har även innovativa sätt som man kan söka jobb till dem. Du kan söka till 3 via Facebook, Twitter, Instagram eller Snapchat. Gå till Läs mer  Jobba på Coop

  2017-01-03

  Coop har 640 butiker runt om i Sverige och varje butik har mellan 5 - 150 medarbetare.
  Som butiksarbetare på Coop varierar ditt arbete ifrån att plocka varor, sitta i kassan samt att hjälpa kunder med frågor och inköp. Om du har intresse för detaljhandeln och att träffa människor och klarar av det fysiska arbetet involverat så passar du in hos Coop.

  Coop har lediga tjänster på sin hemsida som du hittar Läs mer  Jobba på Rusta

  2017-01-03

  Rusta har drygt 90 stycken varuhus runt om i Sverige. Rusta tar väl hand om sina medarbetare och arbetar aktivt med kompetensutveckling och ledarskap.
  Om du vill jobba på Rusta är det bra att du känner till deras värderingar. Du hittar deras värderingar i sin helhet här.

  Här har ni värderingarna i sin korthet:

  Enkelhet – Enkelhet ......
  Läs mer  Jobba på Arlanda - Lediga jobb

  2017-01-02

  Arlanda har ett stort antal olika yrkeskategorier och hundratals olika jobbmöjligheter.
  Runt 700 olika företag är etablerade på Arlanda.

  På Arlanda så landar och avgår flygplan från 80 olika flygbolag. Om ett jobb på något av dessa flygbolag intresserar dig så finns en lista här med alla bolag.
  Läs mer  Jobba på Stadium

  2017-01-02


  Stadium har på sin hemsida just nu 40 lediga jobb. Klicka här för att komma dit.

  Om du vill jobba på stadium ska du kunna:

  -  Tänka affärsmässigt med kunden i fokus
  -  Hantera ett högt tempo, många möten och snabba beslut
  Läs mer  Jobba på HM - Lediga jobb

  2017-01-02

  HM blev utsedd till en av de 10 bästa arbetsplatserna i Europa av det globala undersökningsföretaget Great Place to Work®. Det talar för sig själv.
  Hm har ca 60 lediga jobb på sin hemsida för tillfället. Klicka här för att komma dit.

  Det HM söker hos dig som arbetare är detta:

  Läs mer  Jobba på ICA

  2017-01-02

  Mångas första arbetsplats är på Ica. Sveriges mest kända matbutik är en öppen arbetsplats som tar emot de flesta med en bra serviceattityd som strävar efter att hitta en stabil arbetsplats där man kan utvecklas.

  På ICA:s hemsida har man lagt ut sina värderingar och krav för de som vill jobba på ICA. Om du vill jobba på ICA så rekommenderar ICA själva att du kontaktar butiken som du är intresserad att börja jobba hos. Detta genom att......
  Läs mer  Jobba på Max

  2017-01-02

  Just nu har MAX 104 lediga tjänster på 21 olika orter i Sverige.
  Du kan göra en intresseanmälan direkt på Max hemsida här.

  Jobba som Restauranbiträde Heltid/Deltid:

  Som restaurangbiträde serverar du gäster, grillar hamburgare, arbetar i drive-in och kassan. Du lär dig steg för steg Max olika stationer under handledning av restaurangchefen eller en restaurangchefsassistent, kombinerat med Max webbutbildning. Du har även möjlighet att avancer......
  Läs mer  Jobba på IKEA

  2017-01-02

  På IKEA:s hemsida finns alla yrken de har lediga samlade på en sida.
  De har även ett perfekt formulär man kan fylla i  för att hitta jobb i den staden man vill.
  IKEA har massvis av olika yrken i företaget. Man kan nästan säga att de har något för alla!


  Yrkesomr&a......
  Läs mer